Tallinnalaisen hotellin toimintapäällikkö Lisanna Beckner antaa neuvoja, kuinka olla ystävällinen virolaisessa yhteiskunnassa.

Virolaisia ​​kuvataan usein syrjäisiksi, etäisiksi ja tavoittamattomiksi. Teorian mukaan emme puhu, luo katsekontaktia tai tee mitään muuta, mikä voisi viitata siihen, että olemme rauhassa vieraiden ihmisten seurassa. Monien virolaisten kohdalla tilanne on kuitenkin päinvastainen, ja monet ulkomaalaiset kokevat stereotypiat kumottuiksi ajan myötä tai ainakin yksityisesti.

Viimeys sulaa muutamassa minuutissa ensimmäisistä tervehdyksistä, jotka yleensä alkavat iloisella “Hei, tervetuloa Viroon”. “Kuinka päädyit tänne?” Koska kaikkia muita vastauksia ei voida hyväksyä, voit vastata “työskennellä ohjelmistokehittäjänä/opiskella/asua virolaisen tyttöystäväni kanssa.” Esimerkiksi “Kävin siellä ja pidin hauskaa / pidän kylmästä / Jumala käski” aiheuttaa ankaran kuulustelun “Mutta miksi olet täällä?”

Mitä sinun on kuitenkin tiedettävä virolaisesta etiketistä?

Hiljaisuus on meille ennen kaikkea eräänlainen syntymäoikeus. Menemme esimerkiksi metsään, merelle (valkoinen melu ei lasketa) tai vastakkaiselle napalle – paikkoihin, kuten yökerhoihin, ulkobaareihin ja konsertteihin – unohtaaksemme, kuinka paljon valittamista tässä maailmassa on.</span >

Monille virolaisille Tallinna on meluisa helvettimaisema. Autoa priorisoivan järjettömän kaupunkisuunnittelun vuoksi siitä on tulossa vähemmän Viro-ystävällinen sijainti ja enemmän paikka teeskennellä, että muut ihmiset välittävät siitä, millaisella BMW:llä ajat. Tämän seurauksena on sanaton sääntö: ei enää melua.

Viron henkilökohtaisella avaruuskuplalla on kaksi ulottuvuutta.

Vakavasti sanottuna uskon, että tärkein asia julkisuudessa muistaa on kunnioittaa ihmisten kuplia, jotka ovat suurempia kuin mihin olet tottunut. Siitä huolimatta on selvitetty, että Viron henkilökohtaisella tilakuplalla on kaksi ulottuvuutta: tila ja tilavuus.

Ota askel kadun puolelle ja kauppaan, kun ihmisten on ohitettava. Jos kuitenkin törmäät johonkin, älä sano mitään, koska jos et tunnusta sitä, sitä ei tapahdu, ja kaikki annetaan anteeksi. Varmista, että kukaan ei huomaa sinua, ja anna ihmisille runsaasti tilaa välttääksesi törmäyksen kanssasi.

Yhdysvalloissa kynnys sille, että jokin on “liian kovaa” (tietysti täysin subjektiivinen arvo), on alhaisempi kuin useimmissa muissa kulttuureissa. Jos se on iloista, kevytmielistä kohinaa korkeammassa rekisterissä, kuten naurua, se on hyväksyttävää, mutta vain pieninä purskeina, ja on tärkeää näyttää nolostuneelta, kun päästät irti.

Ajattelutapa on kehittynyt muotoon “jos et kuule niitä, niitä ei ole olemassa”, mikä on erittäin kätevä valhe virolaiselle.

Joitakin yleisiä ohjeita

Ulkona ulkona

Jos toinen ei katso, ole hiljaa ja vältä katsekontaktia, mutta jos on, katso vapaasti (virolaiset rakastavat tätä).

Sylke maahan, tai vielä parempaa, älä sylje ollenkaan (se tapahtuu, mutta se on törkeää).

Jos saat joskus mahdollisuuden matkustaa samalla tavalla, älä nosta jalkojasi elokuvateatteriin tai ravintolaan, jos käytät kenkiä (oi, 2019, kuinka kaipaammekaan sinä).

Sano kaupassa “Tere”, “Aitäh” ja “Head aega.”

Sinun ei tarvitse koputtaa lääkärin vastaanoton oveen. odota kutsua.

Joukkoliikenteessä älä koskaan seiso oven edessä. jos teet niin, sinun on astuttava ulos joka pysäkillä, jotta muut pääsevät pakoon.

Salli vanhusten, raskaana olevien naisten tai pienten lasten vanhempien istua julkisessa liikenteessä.

Huomaa, että kaupan työntekijät (etenkään ostoskeskuksissa työskentelevät) eivät kiirehdi katsomaan, tarvitsetko apua. he voivat jättää sinut huomioimatta, kun tulet sisään. Tämä on yleinen käytäntö, ja paikalliset noudattavat sitä.

“Kuinka voit?” tulee kysyä vain muiden seurassa, jos olet kiinnostunut saamaan aidon vastauksen; lause ei ole tervehdys Virossa.

Useimmat ihmiset pitävät myöhästymistä (etenkin ilman varoitusta) epämiellyttävänä ja harkitsemattomana.

Risu kengät pois kun vierailet virolaisen kotona.

Tuo jotain jaettavaa vieraillessasi virolaisen kotona – he sanovat aina, että sinun ei tarvitse, mutta tee se silti. Tämän seurauksena ihmiset ihailevat sinua!

Muista, että kadulla näkemäsi virolaiset ja kasvokkain tapaamasi näkemykset ovat hyvin erilaisia. Heiltä kannattaa aina ostaa olutta ja viedä saunaan (miehille). Onnea, jos etsit vinkkejä ystävystymiseen virolaisten naisten kanssa.

Nauti itsestäsi, äläkä mene liian lähelle!