Tässä on luettelo Tampereen suosituimmista nähtävyyksistä, jotka sinun täytyy nähdä.

1. Amurin työläisten museokortteli

Tampere on vahva toimija Suomen teollisuudessa. Tampereen monet nähtävyydet antavat mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan. Yksi niistä on Amurin työläisten museokortteli.

Korttelissa sijaitsee viisi alkuperäistä rakennusta sekä neljä piharakennusta.

Suutarin kauppa
Leipomo
Kauppaosuuskunta
Osta paperia ja lyhyttavaraa

Tampereen nähtävyys on tavoitettavissa kesäisin joka päivä. Lähistöllä oleva kahvila on kuitenkin avoinna ympäri vuoden. Museokorttelissa järjestetään kesäisin erilaisia jännittäviä tapahtumia.

2. Finlaysonin tehdasalue

Voit myös käydä Tampereella kesällä tai talvella katsomassa Finlaysonin tehdasaluetta. Tämä alue on ihanteellinen ympärivuotiseen vierailuun, koska se tarjoaa monia erilaisia aktiviteetteja.

Löydät seuraavat Finlaysonin alueelta:

Mennä elokuviin
Hemmottele itseäsi eri ravintoloissa
Nauti paikallista olutta pienessä panimoravintolassa
Myös Werstaan Työväenmuseo on avoinna. Vieraile myös Suomen Vakoojamuseossa ja Höyrykonemuseossa.

3. Pyynikin näkötorni

Vaikka Nasinneula on Tampereen tunnetuin nähtävyys, voit myös vierailla Pyynikin näkötornissa ja ihailla upeita näkymiä. Tornin näkötornin kahvilaa pitävät munkit ovat tunnettuja kaikkialla maassa.

Kauniissa Pyynikissä on paljon nähtävyyksiä Tampereen keskustan ulkopuolella. Pyynikin kesäteatteri on pakollinen näkeminen kaikille kesällä aktiivisuudesta pitäville.

4. Tampereen kauppahalli

Tampereen nähtävyydet keskustassa vievät sinut ainutlaatuiseen kauppakeskukseen. Se on arkkitehtoninen mestariteos, joka muistetaan tiilestä ja teräksestä tehdystä kauppahallistaan.

Sisällä on myös loistavat ostosmahdollisuudet. Voit nauttia rakennuksesta niin ulkoa kuin sisältäkin ostosmatkallasi.

5. Museokeskus Vapriikki

Tampellan entisen tehtaan tiloissa sijaitsee yksi Suomen parhaista museokeskuksista. Museokeskus Vapriikissa Tampereella on miellyttävä nähtävyys talvella, sillä sieltä löytyy museo jokaiseen makuun.

Sekä Suomen Jääkiekkomuseo että Finlayson-museo ovat avoinna vierailijoille. Vapriikissa on myös useita vaihtuvia näyttelyitä.

Vapriikki on aina auki. Museo on yleensä avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00. Museokeskuksen verkkosivuilla on poikkeuksia näihin aukioloaikoihin.

Lapset viihtyvät Tampereen nähtävyyksissä.

Nämä Tampereen nähtävyydet sopivat hyvin pienten lasten perheille. Nämä nähtävyydet sopivat erinomaisesti lapsille, vaikka matkustaisit aikuisten kanssa. Kiinnostuksesta nauttivat kuitenkin parhaiten perheen nuorimmat jäsenet.

6. Sarkanniemi

Sarkanniemi on Tampereen tunnetuin nähtävyys. Huvipuisto on loistava vierailukohde sekä aikuisille että lapsille.

Sarkanniemi tarjoaa nopeita laitteita, rentoa hauskanpitoa ja erinomaiset palvelut onnistuneen vierailun varmistamiseksi.

Sarkanniemi aukeaa pääsääntöisesti toukokuussa ja on avoinna elokuuhun asti. Huvipuisto voi olla käytettävissä myös viikonloppuisin syyskuuhun asti. Sarkanniemen sivuilla on samat aukioloajat ja lipputiedot.

7. Tallipiha

Tallipiha on Tampereen nähtävyyslistalla ehdottomasti nähtävä. Tallipihassa on ympäri vuoden monia tapahtumia, jotka tarjoavat lapsille jännittävää toimintaa.

Alueella voi harrastaa poniratsastusta tai perinteistä karuselliajelua. Tapahtumiin kuuluu myös teemailtoja ja -viikkoja.

Löydät myös pieniä kauppoja ja kahviloita koko alueelta.

Jos aiot viettää joulun Tampereella, Tallipiha on näkemisen arvoinen paikka. Tämä alue on täynnä pieniä putiikkeja, musiikkia ja herkullisia herkkuja.

Nämä ovat Tampereen kauneimmat nähtävyydet.

Voit vierailla ympäröivillä nähtävyyksillä, jos olet jo nähnyt Tampereen upeat näkymät.

Nämä ovat vain muutamia nähtävyyksiä, joita voit nähdä Tampereella ajamalla:

Helvetinjärven kansallispuisto
Vehoniemenharju, Vehoniemen automuseo
Haralanharjun näkötorni
Oriveden kirkko
Gostan taidemuseo